Proiectul “Română vs Informatică” susținut de elevii claselor liceale ale Colegiului Național “Diaconovici-Tietz” își reia activitatea pe băncile școlii. Marți, 19.10.2021, a avut loc prima întâlnire, din acest an școlar, în cadrul proiectului. Acesta se axează pe dezvoltarea copiilor atât din punct de vedere personal, cât și din punctul de vedere al cunoștințelor. Întrebați ce părere au despre acest proiect copiii au răspuns :

  • “Îmi place că am putut interacționa cu alti copii”
  • “am legat noi prietenii” 
  • “am avut ocazia să lucrez în echipa”

acestea fiind doar câteva dintre răspunsurile lor. Copiii din clasele V – VIII sunt așteptați la numeroasele activități cu scop educativ în fiecare săptămână. Profesorii și echipa de formatori susțin elevii să își pună în valoare nu doar abilitățile teoretice cât și cele practice, pregatindu-i pentru viață.

 Mai departe, avem în plan cursuri de web development de la 0 pentru elevii existenți, iar cei care noi vor lua parte la cursul Google Slides.

Toate acestea se desfășoară în cabinetele de informatică ale Colegiului Național ”Diaconovici-Tietz” Reșița, coordonate de noi, un grup de elevi din ciclul liceal având suportul prof. Lance Simona și Dir. adj. prof. Gîrtoi Viorica.